Caută
  • Psiholog Ana Maria Rotaru

Nu mai suport!

Ce este în neregulă cu mine? Oare o să mă simt vreodată mai bine? Nu mai suport!

In primul rând nu este nimic in neregula cu tine ca om, ca persoana. Problema este modul in care gândesti despre: situații, emoții, oameni, familie, viața, școala, loc de munca etc.

În terapie te ajut sa înțelegi modul in care te gândesti la emoțiile tale dar si cum interpretezi propriile emoții si emotiile celorlalți. Vei învăța cum sa îti accepti emoțiile și cum sa trăiești cu ele.

De îndată ce apare o emoție, exemplu anxietate, începi să evaluezi natura aceste emoții: Oare această emoție va dura la nesfârșit? Și ceilalți oameni se simt așa cum mă simt eu? Oare ar trebui să-mi fie rușine de sentimentele mele? Îmi pot exprima sentimentele liber fără să fiu criticat/ă? Oare ceilalți oameni imi vor da dreptate pentru felul în care mă simt? Oare au sens emoțiile mele?

Acesta este dialogul tău intern, dacă schimbi ceva la modul in care gândesti despre ceea ce ți se întâmpla și simți, vei reuși sa te simți mai bine, vei reuși sa te bucuri de viața și sa treci mai ușor peste anumite situații dificile din viața ta.


44 afișare0 comentariu